Ett tidstypiskt hus byggt på 60-talet där kunden hade lite annorlunda önskemål med sin trädgård – den skulle vara i stil med Richard Neutra’s The Kaufmann House California: lekfullt, minimalistiskt, avslappnat, ljust/vitt, grått, trä/teak möbler, naturligt med många gröna växter och gräs. För att hitta formen, funktioner och placering gjordes en hel del initiala skisser. Pool stod på önskelistan, samt en friggebod som följde samma stil som huvudbyggnaden med alkover på sidorna. En mur i flera nivåer behövde bygg,- och marklov, vi arbetade även fram konstruktionsritningar till friggeboden till entreprenörerna. Växter och material specificerades i separata dokument men även i de renderade bilderna. Pooldäcket blir i slipad kalksten Alevik. Projektet är pågående

California 1970

Ett hus från tidigt 90-tal har fått en ny familj som ville planera sin trädgård mer enligt deras önskemål och förutsättningar. Befintligt förråd på baksidan ska bli till ett gym med en liten loungedel utanför och då vi anpassade oss till det befintliga berget leder en smal gång bort till jacuzzin. Vidare kommer man till en avskärmad utedusch och till sist det platsbyggda uteköket med plats för många gäster och familj. Altanen har numera lite olika avsatser med en stor planteringslåda för ett dekorativt träd med belysning. Vintergröna buskar avgränsar vyerna till den trafikerade strandpromenaden utanför. En ny trappa leder ner till strandpromenaden – den används flitigt av familjen som är mycket sportintresserade och simmar dagligen i sjön. En ny hörnrabatt med perenner, gräs och lökväxter. Vi rör oss mot framsidan där det finns plats för den obligatoriska studsmattan, lite ny utformning på parkering med betongplattor samt en måttbeställd metallgrind med integrerad soptunnespaljé. Vi testade lite olika versioner på framsidan men landade i att placera en skärm vid uteplatsen för morgonkaffet och till sist så valdes mer modernare belysning på fasader, uppfart och i rabatter.

Djursholm 2021 – En väldigt design och inredningsintresserad kund kontaktade oss för att planera sin trädgård, familjen hade precis köpt huset och tomten lämnade mycket att önska. Pool stod på önskelistan och vi hittade en nivå på poolen som stämde in bra på den kuperade tomten, det togs också hänsyn till grannar genom en tät vintergrön häck som insynsskydd. Det blir utekök, SPA bad, lounge med Bricmate plattor, pergola och utemöbler, växter inbyggda i trädäcket, diskret belysning och dekorativa växter. Vi arbetade fram designen tillsammans och landande slutligen i det här resultatet. Projektet är pågående

En kund med ett sekelskifteshus på Lidingö var klar med de invändiga renoveringarna och nu väntade utomhusmiljön och trädgården på lite förnyelse. Redan år 2017 märkte vi att våra kunder började efterfråga pool i trädgården så även här önskades det en pool med bl a ett säkert och lättskött pooltak. Vi utformade några skisser för att få med alla önskemål och hur man bäst nyttjar tomten som bitvis är bergig och hade mycket insyn från grannarna. Skisserna blev till renderingar och renderingarna blev till verklighet under 2021-2023, bilder är på gång. Vacker kalksten runt poolområdet, offerdalsskiffer vid utedusch, murar i sprängsten och blocksteg i granit i trappor. Altanen insynsskyddades med hjälp av en markis och strategiskt placerade plantlådor med perenner, lökväxter och dekorativa höga gräs. Höga avenboksplantor kompletterade insynsskyddet runt poolområdet. Loungedel invid poolen som omgärdas med dekorativa mindre träd samt perenner och vårlök i ljusa färger. Nästa år byggs hela entrétrapporna om, ett cykelskjul monteras i närheten och de växtrabatter som vi planerat in blir också anlagda. Välkommen hem!

I samarbete med arkitekterna på Dreams & Coffee tar vi fram trädgårdsritningar till detta enorma hus, det blir en pool med plats för solstolar, stora umgängesytor med härliga ljusa material som granit, granitkeramik, dekorgrus, vintergröna växter och lummiga gräs. Belysningen är viktig liksom en lättskött trädgård med växter och ytor som också passar till barnen. Byggstart 2024.

Ett helt nybyggt hus med en stor och brant slänt som bara är gjord för en pool med attefallshus och bastu. Finns även plats för utekök och ytor att sola och slappa på. Vi tog även fram bygglovsritningar för allt detta. Kunden ska bygga mycket av detta själv – vi ser fram emot resultatet 2024!.

Inspirationsbild för bastun

Vi designar även invändigt – här är två förslag på ett nytt kök i varma färger med en större köksö – modernt men ändå passande för ett hus byggt på 1950 talet.

Exempel på bygglovsritningar

Här har vi tagit designat och tagit fram samtliga handlingar till ett lösvirke hus som anpassats till den bergiga tomten (ingen spräckning/sprängning av berg behöver göras). Poolområdet med bastuhus på baksida hus får vänta lite tills huvudbyggnaden är uppe. Projektet har påbörjats med gjutning plintar och väntas fortsätta i ca 4 år till. Sista bilden visar hur det ser ut i dagsläget